Papouškova buchtička

Buchta, která chutná výborně a svou barevností zvedne náladu.


3.79x
45 min

Postup přípravy

Vejce, cukr a tuk utřeme. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem, šlehačku, vanilkový cukr a uděláme těsto, které rozdělíme na 3 díly a do každého dílu přidáme 1 pudink. Všechny hromádky samostatně promícháme.

Na vymazaný plech klademe střídavě kopečky, které vytváříme lžící. Střídáme těsta.

Buchtu pečeme v předehřaté troubě na 180 °C, pečeme asi 35 - 45 minut.

Upečenou buchtičku pokapeme rumem.

V míse ušleháme citronovou šťávu s cukrem a hotové těsto polevou polijeme.

Při podávání zdobíme moučník šlehačkou a strouhanou čokoládou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Papouškova buchtička

Zpět na recept