Papoušková buchta

Tři druhy pudinku a máme buchtu barevnou jako papoušek. Kdo chce méně sladkou, tak bez polevy.


4.770x
60 min
4×

Ingredience

5 ksvejce
1 kelímekšlehačka
1 balíčekprášek do pečiva
300 gcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
300 gpolohrubá mouka
1 balíčekvanilkový pudink
1 kostkaHera
1 balíčekjahodový pudink
1 balíčekkakaový pudink

podle chuti

rum

na ozdobu

čokoláda
citronová poleva

Postup přípravy

Vejce našleháme s cukrem a změklou herou. Mouku prosijeme s práškem do pečiva. Do vaječné hmoty postupně přidáme mouku, šlehačku a vanilkový cukr. Těsto rozdělíme na tři díly, do každého přidáme jeden pudink. Na tukem vymazaný plech klademe lžící střídavě různobarevné hromádky. Těsto dáme péci do středně vyhřáté trouby. Upečenou papouškovou buchtu pokropíme rumem, polijeme polevou a pokapeme čokoládou.
user-icon

autor Jovanna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Papoušková buchta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena