Tvarohová buchta s ovocem

Recept na moučník z tvarohu. Buchtička s ovocem a posypkou.


4.323x
90 min
1×

Postup přípravy

Vejce si velmi jemně rozklepneme, bílky i žloutky dáváme zvlášť.

Hluboký plech si vymastíme máslem a vysypeme strouhankou.

Tvaroh si vyšleháme s vejci, po troškách přidáváme cukr, vanilkový cukr, mléko, olej, vanilkové aroma. Základ na buchtičku vlijeme do mísy.

Mouku důkladně promícháme s kypřicím práškem.

Z bílku a špetky soli vyšleháme tuhý sníh.

Mouku s kypřicím práškem důkladně promícháme se základem (tvaroh, vejce, cukr, olej, mléko ). Přidáme sníh a jemně vmícháme do těstíčka.

Troubu si předem prohřejeme na 180 °C. Hotové těstíčko vlijeme na plech.

Očistíme si jahody, broskve omyjeme, rozpůlíme, vyndáme pecky a nakrájíme. Ananas v plechovce scedíme. Ovoce ( jahody, broskve, ananas) klademe na těstíčko podle své fantazie.

Z másla, mouky a cukru připravíme posypku. Hotovou posypku rozprašíme po buchtě a dáme do trouby zapéct na 35 minut.

Po 35-ti minutách zkoušíme špejlí, jestli není buchta syrová. Pokud je špejle suchá, vyndáme buchtu a dáme chladit. Pokud je na špejli syrové těstíčko, pečeme v troubě dalších 10 minut a přitom kontrolujeme.

Při podávání zdobíme tvarohovou buchtu s ovocem šlehačkou a strouhanou citronovou kůrou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tvarohová buchta s ovocem

Zpět na recept