Panna cotta s malinami

Výborný italský dezert, vyplněný kousky malin.


4.824x
25 min
1×

Ingredience

1 ksvanilka
150 gmoučkový cukr
8 gplátková želatina
500 mlsmetana čerstvá
200 gmalina čerstvá

Postup přípravy

V kastrolu si ohřejeme smetanu s cukrem a vydlabaným vanilkovým luskem. Ohříváme, ale nevaříme. Smetana nesmí přijít k varu. Želatinu namočíme asi na deset minut do ledové vody a dobře ji vymačkáme. Jakmile jsme ohřáli smetanu odstavíme a přecedíme přes sítko. Smetanu nalijeme k vymačkané želatině, promícháme dobře aby se nám rozpustila. Zda potřebujeme můžeme na minutku smetanu ještě ohřát. Připravíme si 6 formiček s průměrem 8 cm (120 ml) a spodek formiček vyplníme dvěma malinami. Zalijeme maliny pannou cottou a přiložíme další dvě maliny a opět přikryjeme pannou cottou. Vyplněné formičky uložíme asi na dvě hodiny do lednice, do ztuhnutí. Abychom mohli vyklopit ztuhnuté formičky s náplní, položíme je po ztuhnutí do hrnce s trochou vařicí vody a pannu cottu převrátíme na tác,či talíř. Panna cotta je výborný dezert, ovoce můžeme zaměnit za borůvky, ostružiny, jahody prostě co nám chutí.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Panna cotta s malinami

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena