V kastrolu si ohřejeme smetanu s cukrem a vydlabaným vanilkovým luskem. Ohříváme, ale nevaříme. Smetana nesmí přijít k varu.
Želatinu namočíme asi na deset minut do ledové vody a dobře ji vymačkáme.
Jakmile jsme ohřáli smetanu odstavíme a přecedíme přes sítko. Smetanu nalijeme k vymačkané želatině, promícháme dobře aby se nám rozpustila. Zda potřebujeme můžeme na minutku smetanu ještě ohřát.
Připravíme si 6 formiček s průměrem 8 cm (120 ml) a spodek formiček vyplníme dvěma malinami. Zalijeme maliny pannou cottou a přiložíme další dvě maliny a opět přikryjeme pannou cottou. Vyplněné formičky uložíme asi na dvě hodiny do lednice, do ztuhnutí.
Abychom mohli vyklopit ztuhnuté formičky s náplní, položíme je po ztuhnutí do hrnce s trochou vařicí vody a pannu cottu převrátíme na tác,či talíř.
Panna cotta je výborný dezert, ovoce můžeme zaměnit za borůvky, ostružiny, jahody prostě co nám chutí.