Pangasius s krevetovou omáčkou

Rybí filety z pangasiuse se smetanovou omáčkou z krevet s jemnou příchutí rozmarýnu.


4.210x
45 min

Ingredience

1-2 stroužkyčesnek
2-3 lžícemáslo
4 plátkycitron
3 lžičkyhladká mouka
150 mlsmetana na vaření
200 gloupané krevety
1 gfilé z pangasiuse

podle potřeby

olej
150-200 mlvývar
citronová šťáva

podle chuti

sůl
mleté chilli koření
čerstvý rozmarýn

Postup přípravy

Rybí filety osolíme, zakapeme citronovou šťávou a necháme povolit. Pak je omyjeme, osušíme, potřeme olivovým olejem a ochutíme mletým chilli kořením. Krevety propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Větvičky rozmarýnu očistíme.

Na oleji opečeme filety pangasiuse dozlatova a uchováme na teple. Ve výpeku rozpustíme máslo, na kterém necháme zesklovatět plátky česneku, přidáme mouku a za stálého míchání krátce orestujeme. Vše podlijeme vývarem, vložíme okapané krevetky, 2 - 3 lístečky rozmarýnu a zvolna vaříme asi 15 minut. Několik krevetek odložíme stranou na ozdobu a zbývající omáčku rozmixujeme dohladka. Omáčku prohřejeme, zjemníme smetanou a dochutíme solí a citronovou šťávou.

Opečenou rybu rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme větvičkou rozmarýnu, plátkem citronu a kousky krevetek. Pangasiuse s krevetovou omáčkou podáváme s opečeným bramborem nebo hranolky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pangasius s krevetovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena