Pangasius s krevetovou omáčkou

Rybí filety z pangasiuse se smetanovou omáčkou z krevet s jemnou příchutí rozmarýnu.


4.210x
45 min

Postup přípravy

Rybí filety osolíme, zakapeme citronovou šťávou a necháme povolit. Pak je omyjeme, osušíme, potřeme olivovým olejem a ochutíme mletým chilli kořením. Krevety propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Větvičky rozmarýnu očistíme.

Na oleji opečeme filety pangasiuse dozlatova a uchováme na teple. Ve výpeku rozpustíme máslo, na kterém necháme zesklovatět plátky česneku, přidáme mouku a za stálého míchání krátce orestujeme. Vše podlijeme vývarem, vložíme okapané krevetky, 2 - 3 lístečky rozmarýnu a zvolna vaříme asi 15 minut. Několik krevetek odložíme stranou na ozdobu a zbývající omáčku rozmixujeme dohladka. Omáčku prohřejeme, zjemníme smetanou a dochutíme solí a citronovou šťávou.

Opečenou rybu rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme větvičkou rozmarýnu, plátkem citronu a kousky krevetek. Pangasiuse s krevetovou omáčkou podáváme s opečeným bramborem nebo hranolky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pangasius s krevetovou omáčkou

Zpět na recept