Pangasius v sýrovém kabátku

Pangasius pečený v troubě s kořením, česnekem a sýrem. Recept na chutnou rybí specialitu.


4.1236x
45 min
2×

Ingredience

4 stroužkyčesnek
0.5 kscitron
8 ksbobkový list
15 dkgtvrdý sýr
4 plátkyuzená slanina
1 kgfilé z pangasia

podle chuti

1 lžičkakoření na pečené kuře
1 lžičkakoření na ryby

Postup přípravy

Porce rybího masa rozmrazíme, omyjeme a osušíme. Pekáč s okrajem vysteleme pečícím papírem a poklademe bobkovými lístky tak, aby pod každým filetem byly dva nebo tři lístky. Pangasia jemně posypeme kořením na ryby a okořeněnou stranou položíme na plech. Plátky ryby pokapeme citronem, poprášíme trošku kořením na pečené kuře a necháme 20 minut odpočinout.

Mezitím tvrdý sýr nastrouháme nahrubo. Česnek nakrájíme na jemné plátky, které naskládáme na pangasia. Kdo má raději lehčí stravu, pokape si rybu olivovým olejem nebo přidá plátek másla na každou porci. Ostatní si mohou dát na rybu tenký plátek uzené slaniny

Pangasia dáme péct asi na 10 - 15 minut do vyhřáté trouby a potom rybu posypeme nastrouhaným sýrem a dopečeme.

Pangasia v sýrovém kabátku podáváme s bramborovou kaší, šťouchanými brambory nebo dušenou rýží a zeleninovým salátem.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pangasius v sýrovém kabátku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena