Filé pangasius na zelenině se sýrovou krustou

Když chcete něco zdravějšího než smažené filé. Nenáročný recept na výbornou rybí specialitu.


4.36x
60 min
1×

Postup přípravy

Filé pangasia vytáhneme z mrazáku a necháme odstát asi 30 minut. Potom filé posolíme, popepříme čerstvě mletým pepřem a zakápneme citronovou šťávou.

Mezitím zapneme remosku. Když je rozpálená, nasypeme dovnitř mraženou zeleninovou směs podle chuti. Dále můžeme přidat nakrájený čerstvý pórek. Zakápneme olivovým olejem, posolíme a necháme chvíli péct. Dále si dáme vařit přílohu, například můžeme uvařit brambory v papinovém hrnci.

Na asi 1 cm plátek másla rozpustíme 3 lžíce hladké mouky a po důkladném promíchání začneme po trochách přilévat mléko. Nejprve po lžicích a poté můžeme po větších dávkách, až dosáhneme krémově husté konzistence. Bešamel sundáme z plotny, osolíme, opepříme a necháme vychladnout.

Po 20 minutách pečení již je zelenina připravena, dáme na ni plátky filé, které jsou dostatečně osolené. Poté potřeme bešamelem a posypeme jemně nastrouhaným sýrem, například parmazánem. Necháme zapéct dozlatova, trvá to asi 25 minut.

Filé pangasius na zelenině se sýrovou krustou podáváme s uvařenými brambory.
user-icon

autor Eva J


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Filé pangasius na zelenině se sýrovou krustou

Zpět na recept