Vaření.czReceptyPangasius s hořčicovou omáčkou

Pangasius s hořčicovou omáčkou

Na vánoční stůl patří jistě ryby. Vyzkoušejte variantu pangasiuse s teplou hořčicovo-smetanovou omáčkou a cuketou.


4.132x
35 min
4×

Ingredience

1 lžícemáslo
0.5 kscuketa
200 mlsmetana ke šlehání
1 lžícehrubozrnná hořčice
500 gpangasius - rybí filety
1 ksstrřední šalotka

podle potřeby

olej
hladká mouka
citronová šťáva

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy

Porce ryby omyjeme, osušíme, zakapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Cuketu omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Šalotku oloupeme a nakrájíme na velmi tenké proužky. Lžíci másla obalíme v hladké mouce. Na oleji opečeme porce ryby dozlatova. Potom je přendáme na talíř a uchováme na teple. Na výpeku orestujeme plátky cukety dorůžova, také je vyndáme a uchováme teplé. Do vzniklé šťávy podle potřeby přidáme olej, na kterém necháme osmahnout šalotku. Tu zalijeme smetanou, přidáme hořčici a kousek másla s moukou. Za stálého míchání vše přivedeme k varu a krátce povaříme na požadovanou hustotu. Porce pangase rozdělíme na nahřáté talíře, obložíme opečenou cuketou a přelijeme teplou hořčicovou omáčkou. Pangasiuse s hořčicovou omáčkou podáváme s vařeným nebo opékaným bramborem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pangasius s hořčicovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena