Vaření.czReceptyPangas na bylinkovém másle s kuskusem

Pangas na bylinkovém másle s kuskusem

Pangas je ryba skoro bez chuti, zkuste ho trochu zpestřit chutí bylinek a česneku, v kombinaci se sladkým kuskusem vytvoříte lahůdku.


4.116x
35 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
sůl
60 gmáslo
250 gkuskus
120 gsušené meruňky
1 špetkamletá sladká paprika
2 lžičkysušená bazalka
400 gfilety pangase

Postup přípravy

Rozmražené filety pangase omyjeme a osušíme. Rybu jemně osolíme po obou stranách. Česnek oloupeme a prolisujeme. Lehce rozehřejeme nejlépe teflonovou pánev a rozpustíme v ní máslo, pozor, aby se nepřipálilo. Přidáme česnek, bazalku a můžeme přidat i jiné bylinky, např. petrželku, oregano. Párkrát promícháme bylinky na másle a vložíme pangase na pánev. Nyní můžeme pro barvu přidat na neopečenou stranu ryby špetku sladké papriky. Až ji po propečení otočíme, dáme papriku i na druhou stranu. Záměrně nedáváme papriku k bylinkám a česneku, ale až na rybu, aby pangas moc nezhořkl. Sušené meruňky zalijeme v misce vroucí vodou a necháme chvilku proležet. Salátovou okurku buď oloupeme a pak nakrájíme nadrobno nebo nakrájíme i se slupkou. Jde pouze o efekt. Kuskus si připravíme podle návodu na obalu. V poslední fázi přidáme meruňky a okurku. Společně v pánvi prohřejeme. Pokud je kuskus na někoho příliš sladký, je možno přidat pár kapek citronu. Už jsem zkusila i variantu se sušenými švestkami. Kuskus se dá smíchat i s vařenou zeleninou. Pangase na bylinkovém másle s kuskusem rozdělíme na talíře a ihned podáváme.
user-icon

autor Mylunka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pangas na bylinkovém másle s kuskusem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena