Panettone

Recept na italský vánoční chléb, který je nadýchaný a jeho chuti málokdo odolá.


5.01x
90 min

Ingredience

1 špetkasůl
3 ksvejce
150 gmáslo
200 mlmléko
42 gdroždí
80 gbrusinky
1 balíčekvanilkový cukr
500 ghladká mouka
100 gbílá čokoláda
50 gkandovaná citronová kůra
100 gtřtinový cukr

na potření

1 ksbílek

na ozdobu

2 lžícemandlové plátky

podle potřeby

máslo na vymazání

Postup přípravy

Z droždí, lžičky cukru, trošky mouky a mléka připravíme kvásek a necháme ho vykynout. Změklé máslo pak vyšleháme se zbylým cukrem, vanilkovým cukrem a vejci do pěny. K mouce přidáme sůl, vaječnou pěnu a kvásek. Zbylým mlékem zaděláme vláčné těsto. V teple ho necháme kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Do nakynutého těsta zapracujeme nasekanou citronovou kůru s čokoládou a brusinkami. Znovu necháme vzejít. Formu vymažeme a vyložíme pečicím papírem. Z papíru uděláme i zvýšený okraj. Z těsta vytvarujeme bochánek, vložíme ho do formy a necháme nakynout. Poté těsto potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme mandlemi. Panettone pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 10 minut. Poté teplotu snížíme na 160 °C a pečeme dalších cca 40 minut. Panettone necháme vychladnout, poté ho nakrájíme na plátky a podáváme. Je tradičním italským pečivem, které se peče o Vánocích.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Panettone

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z italské kuchyně
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena