Recept na pálivé vegetariánské qurrito s čedarem a BBQ omáčkou.
1 balení | kukuřízek Veto |
200 g | cheddar |
1 ks | cibule |
4 lžíce | olej |
2 lžíce | grilovací koření |
1 lžička | chilli omáčka |
4 lžíce | bbq omáčka |
Kuřecí veganské plátky nakrájíme na nudličky, zalijeme olejem a posypeme grilovacím kořením a necháme zhruba 30 minut marinovat. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Připravenou cibuli orestujeme na pánvi na oleji a poté přidáme marinované nudličky a vše spolu osmažíme.
Polovinu tortilly namažeme BBQ omáčkou, posypeme veganskou kuřecí směsí, zakápneme trochou chilli omáčky, posypeme nastrouhaným čedarem a přeložíme. Takto připravíme i druhou tortillu. Obě tortilly vložíme na rozpálený gril a zapečeme.
Hotové tortilly překrojíme na trojúhelníčky a můžeme podávat.
5 surovin a trocha trpělivosti: Tak málo stačí k výrobě levných domácích tortill
Už jste někdy ochutnali domácí tortilly? Jsou výborné, snadné na přípravu a oproti kupovaným je cena zanedbatelná. Následně při jejich plnění můžeme experimentovat podle libosti.
Recept na tortillu s hráškovým pyré krok za krokem
Domácí tortilly jsme se naučili v jednom z minulých fotoreceptů. Dnes si je naplníme čistě zeleninovou směsí a výrazným sýrem feta.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena