Pálihubka

Levná varianta guláše ostré chuti se sójovým masem.


3.213x
60 min

Ingredience

1 paličkačesnek
sůl
3 kscibule
1750 mlvoda
500 gcuketa
2 lžičkyvegeta
2 ksmasox
4 kuličkynové koření
4 lžícehladká mouka
1 lžičkakari koření
1 lžičkasójová omáčka
olej na smažení
250 gvepřová plec
horká voda
3 lžičkygulášové koření
5 lžicostrý kečup
3 lžičkymletá sladká paprika
4 ksdrůbeží párky
1 lžičkamletá pálivá paprika
1 balíčeksójové kostky

Postup přípravy

Sójové maso přelijeme horkou vodou, přidáme masox, koření, sójovou omáčku a přivedeme k varu. Odstavíme a necháme vychladnout. Maso scedíme a vymačkáme přebytečnou vodu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a utřeme se solí. Maso nakrájíme na kostky, párky na kolečka. Cuketu oloupeme, vydlabeme semínka a nakrájíme na kostičky. Pokud je mladá, tak slupku necháme. Na oleji zpěníme cibuli a smažíme dozlatova. Přidáme vepřové a okapané sójové maso, utřený česnek, posypeme kořením, pokapeme kečupem, podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. Stále podléváme, aby se směs nepřipálila. Potom přidáme párky na kolečka a nakrájenou cuketu a dusíme doměkka. Podle chuti můžeme ještě přidat pálivou papriku nebo kečup a dosolit. Pálihubku zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, necháme přejít varem a odstavíme. Hotovou pálihubku podáváme s vařenými těstovinami nebo knedlíkem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pálihubka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena