Z mléka, vajec, mouky, oleje, špetky soli a pepře si uděláme palačinkové těstíčko. Na troše oleje z něj usmažíme palačinky.
Různou zeleninu podle chuti - mrkev, hrášek, brokolici, růžičkovou kapustu, kedlubnu, květák, cuketu a podobně, uvaříme doměkka v osolené vodě. Uvařenou zeleninu scedíme. Větší kousky pokrájíme nadrobno. Rozehřejeme máslo a zeleninu dáme podusit. Odstavíme. Přidáme sůl, muškátový oříšek, bazalku, pokrájenou šunku a strouhaný sýr.
Palačinky naplníme připravenou směsí,smotáme a vyskládáme do vymazaného pekáčku.
Palačinky zalijeme smetanou, posypeme zbylým sýrem, sekanými mandlemi, poklademe lupínky másla a do rozpálené trouby dáme dozlatova zapéct.
Palačinky se zeleninovou náplní podáváme jako teplou večeři.