Palačinky s ovocnou omáčkou a pudinkem

Palačinky s ovocnou omáčkou a pudinkem jsou „sladkým pohlazením“, stojí za to, je vyzkoušet.


3.2153x
60 min
2×

Postup přípravy

Nejprve si připravíme těsto na palačinky. Z mouky, vajec, mléka a špetky soli ušleháme ručním šlehačem těsto na palačinky. Palačinky smažíme na pánvi, na rozehřátém oleji po obou stranách. Jedna naběračka těsta na 1 palačinku.

Během smažení si můžeme připravit omáčku. Namícháme si asi 500g ovoce - jahody, borůvky a maliny nebo jahody, rybíz a borůvky. Na poměru ovoce nezáleží, vyberte ovoce, které máte nejradši, nebo kterého máte doma nejvíce. Pokud použijete ovoce zmražené, nerozmrazujte.

Ovoce vložíme do hrnce, přilijeme asi 250 ml vody, přisypeme cukr a přivedeme k varu. Ve zbytku studené vody rozmícháme 1 lžíci solamylu a přilijeme k ovoci. Necháme ještě minutu za stálého míchání povařit, ovocná omáčka zhoustne.

Pudink uvaříme z mléka podle návodu na sáčku.

Usmažené palačinky jen slabě potřeme džemem a zabalíme. Přendáme na talíře, přelijeme uvařeným pudinkem a pak uvařenou ovocnou omáčkou. Palačinky s ovocnou omáčkou a pudinkem ozdobíme šlehačkou.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Palačinky s ovocnou omáčkou a pudinkem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká