Palačinky s jablkovým krémem

Zkuste palačinky z podmáslí a čerstvých jablek, určitě budou chutnat.


4.515x
60 min

Ingredience

olej na smažení

krém

4 lžícecukr
5 ksjablko
2 hrnkyvoda
0.5 lžičkykyselina citronová
1 ksvanilkový pudinkový prášek

těstíčko

5 lžiccukr
1 špetkasůl
3 ksvejce
4 ksjablko
1 ksprášek do pečiva
2 hrnkypodmáslí
1 hrnekhladká mouka
2 hrnkypolohrubá mouka
1 ksskořicový cukr

na ozdobu

zakysaná smetana

Postup přípravy

Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Vejce vymícháme s cukrem, skořicovým cukrem a špetkou soli. Přidáme nastrouhaná jablka, podmáslí, oba druhy mouky, prášek do pečiva a umícháme hladké těsto. Necháme asi 10 minut stát.

Na pánvi s olejem tvarujeme z těstíčka pomocí naběračky menší palačinky a smažíme z obou stran.

Připravíme si jablečný krém. Jablka oloupeme a nakrájíme na kostky. Dáme do kastrolu s vodou, cukrem a kyselinou citronovou. Jestliže máme kyselejší jablka, tak můžeme vynechat. Vše vaříme doměkka. Jablka pomačkáme, znovu uvedeme k varu a přidáme pudinkový prášek rozmíchaný v troše vody. Uvaříme krém.

Palačinky podáváme přelité jablečným krémem. Palačinky s jablkovým krémem ozdobíme kopečkem zakysané smetany. Ihned je podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Palačinky s jablkovým krémem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena