Palačinky s jablkovým krémem

Zkuste palačinky z podmáslí a čerstvých jablek, určitě budou chutnat.


4.515x
60 min

Postup přípravy

Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Vejce vymícháme s cukrem, skořicovým cukrem a špetkou soli. Přidáme nastrouhaná jablka, podmáslí, oba druhy mouky, prášek do pečiva a umícháme hladké těsto. Necháme asi 10 minut stát.

Na pánvi s olejem tvarujeme z těstíčka pomocí naběračky menší palačinky a smažíme z obou stran.

Připravíme si jablečný krém. Jablka oloupeme a nakrájíme na kostky. Dáme do kastrolu s vodou, cukrem a kyselinou citronovou. Jestliže máme kyselejší jablka, tak můžeme vynechat. Vše vaříme doměkka. Jablka pomačkáme, znovu uvedeme k varu a přidáme pudinkový prášek rozmíchaný v troše vody. Uvaříme krém.

Palačinky podáváme přelité jablečným krémem. Palačinky s jablkovým krémem ozdobíme kopečkem zakysané smetany. Ihned je podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Palačinky s jablkovým krémem

Zpět na recept