Palačinky s brynzou

Další z pochoutek slovenské kuchyně.


2.9103x
25 min

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme pevný tuhý sníh.

V mléce rozmícháme žloutky a tolik mouky, aby vzniklo těsto jako na kapání. Přisolíme a lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.

Na rozpálené pánvi ve slabé vrstvě tuku pečeme palačinky z jedné strany do růžova. Obrátíme. Nahoru dáme lžičku čerstvé brynzy, palačinku přeložíme napolovic a přidržíme nožem, až se brynza rozpustí.

Upečené palačinky s brynzou podáváme hodně horké a s čerstvou zeleninou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Palačinky s brynzou

Zpět na recept