Palačinky plněné masem a špenátem

Vyzkoušejte palačinky plněné křehkým kuřecím masem a špenátem, s vůní a chutí rozmarýnu a tymiánu.


3.2222x
60 min
1×

Postup přípravy

Nejprve si připravíme těsto na palačinky. Mouku, vejce a mléko ušleháme ručním šlehačem, postupně zašleháme i rozpuštěné máslo. Osolíme a přidáme tymián, promícháme. Nádobu s těstem přikryjeme a necháme asi 20 minut odpočinout. Těsto bude lehčí a vzdušnější.

Zatím co těsto odpočívá, připravíme si náplň. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky. V pánvi rozpálíme olej a maso zprudka osmažíme.

Špenát propereme, necháme okapat a listy nakrájíme. Pórek, rajčata a houby opláchneme a rozkrájíme na kousky, pórek na kolečka. Místo žampionů můžeme použít hrst sušených hub, ale musíme je předem namočit. Na jiné pánvi rozehřejeme olej, opečeme na něm pórek a houby, pak přidáme špenát a chvíli ještě smažíme. Přisypeme pokrájená rajčata, tymián, rozmarýn, sůl, pepř a lžíci sójové omáčky. Špenátovou směs krátce podusíme.

Z těsta smažíme na rozpáleném oleji slabé palačinky. Z daného množství jich uděláme asi 8 kusů. Jedna palačinka je z 1 naběračky těsta.

Směsí masa a špenátu naplníme palačinky, rozdělíme je na talíře a ozdobíme strouhaným sýrem. Palačinky plněné masem a špenátem můžeme ozdobit snítkou tymiánu.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Palačinky plněné masem a špenátem

Zpět na recept