Palačinky k masu

Recept na palačinky, které se výborně hodí k masu.


3.347x
15 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme, vmícháme 1 vejce, nasekanou petrželku a sůl podle chuti.

Brambory oloupeme, uvaříme obvyklým způsobem a ihned rozmačkáme.

Rozklepneme si vejce, oddělíme žloutek od bílku.

Do brambor vmícháme žloutek, sůl podle chuti, máslo a směs důkladně promícháme.

Z těsta vyválíme tenkou placku, kterou rozkrájíme na čtverce. Doprostřed každého čtverce dáme kousek cibulkové náplně a svineme. Na krajích těsto stiskneme prsty, aby náplň nevytekla. Naplněné těsto namáčíme v bílku, ve strouhance a na rozpáleném oleji usmažíme dozlatova.

Připravené palačinky podáváme k masu jako přílohu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Palačinky k masu

Zpět na recept