olej na smažení | ||
těstíčko | ||
---|---|---|
sůl | ||
3 ks | vejce | |
500 ml | mléko | |
200 g | hladká mouka | |
1 špetka | kypřicí prášek |
Na všechna použití budeme potřebovat stejné suroviny a to 3 vejce, 200 g hladké mouky a 500 ml mléka.
Pro sladkou verzi - vše důkladně vymícháme a necháme 15 minut v ledničce stát. Poté smažíme velmi tenké francouzské palačinky. Plníme je podle chuti, můžeme i zapékat a podobně.
Pro jablkovou verzi - vyšleháme sníh z bílků. Ostatní suroviny smícháme dohromady. Tedy mouka+sůl+kypřící prášek+žloutky+mléko. Jablíčka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kolečka. Ta potom máčíme do palačinkové směsi a smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Obalujeme ve skořicovém cukru. Z takto připraveného těsta můžeme také smažit malé nadýchané palačinky.
Pro slanou verzi - slaná verze je stejná jako ta sladká, protože se do těsta nepřidává cukr. Plníme tedy opět podle své chuti. Po každém smažení nechte palačinku okapat na papírové kuchyňské utěrce.
Autor:Any
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena