Na olivovém oleji osmahneme slávky a celé krevety po dobu asi 8 minut. Odložíme stranou na připravený talířek.
Do oleje dáme masa a o chvilku později přidáme šafrán, cibuli, česnek a kroužky z kalamáry a nakrájené proužky z červené papriky. Restujeme asi 4 minuty. Pak přidáme mořské plody (chobotničky, slávky, krevetky) a restujeme další 4 minuty. P
oté přidáme hrášek a rýži, osolíme, opepříme a zalijeme vodou. Na 1 hrnek rýže dáme 2 hrnky vody. Až se odpaří část vody tak, že rýže vystupuje na povrch, paellu ozdobíme krevetami a slávkami. Dusíme asi ještě 10 - 15 minut.
Poté paellu zapékáme v troubě na 220 °C dalších 10 - 15 minut. Paellu mixta vrátíme na oheň na 3 - 4 minuty a máme hotovo. Paellu mixta poté podáváme s rozpůleným citrónem.