Paella mix

Recepty středomořské kuchyně využívají hodně zeleniny, ryby, mořské plody a bílé maso. Všechny tyto suroviny najdete v tradiční španělské paelle. Tuto paellu miluje zpěvačka Hanka Křížková


3.04x
60 min

Ingredience

směs

8 stroužkůčesnek
4 hrstěkrevety
1 ksčervená paprika
1 kszelená paprika
1 ksžlutá paprika
1 ksčervená cibule
1 ksbílá cibule
8 kstygří krevety
5 misekzlatozrnná rýže arborio

podle chuti

sůl
mletý pepř
chilli koření
koření na paellu

podle potřeby

olivový olej

na ozdobu

zelená petrželka

náplň

8 kskuřecí křídla
8 ksvelké slávky

Postup přípravy

Zeleninu očistíme a připravíme si ostatní suroviny společně s kořením.

Kuřecí křídla osolíme, opepříme a ochutíme kořením na paellu. Na široké, mělké a velké pánvi rozpálíme olej a křídla na něm orestujeme.

K masu přidáme nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a na proužky nakrájené papriky. Zeleninu mírně orestujeme, přidáme rýži, opět osmahneme a zalijeme vývarem. Osolíme, přidáme chilli, poklademe mořskými plody, slávkami a krevetami. Směs na paellu přiklopíme, dusíme 15 minut a podle potřeby dokořeníme. Poté znovu přiklopíme a na mírném ohni dusíme 25 minut. Tekutina by se měla vypařit a rýže musí být měkká.

Paella mix rozdělíme na talíře, posypeme zelenou petrželkou a podáváme jako hlavní chod.
user-icon

autor Bublina


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Paella mix

Zpět na recept