Recept pro milovníky mořských plodů a španělské kuchyně.
Hodnocení
2.3
/ 5 (3x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
Ostatní
Česnek10 g
Cibule20 g
Krevety6 ks
Mušle (slávky)120 g
Olivový olej1 dl
Zelené olivy6 ks
Sépie200 g
Rybí vývar10 g
Černé olivy6 ks
Rýže arborio150 g
Mořské plody200 g
Sépiové barvivo2 ks
Aioli100 g
Podle potřeby
Ocet
Citron
Olivový olej
Pepř a sůl
Postup přípravy
V pánvi na paellu na olivovém oleji osmažíme na kostičky nakrájené kalamáry, červenou papriku, cibuli a česnek. Osolíme a opepříme.
Přidáme mořské plody a lehce osmahneme.
Sépiové barvivo (Nero di Sepia) vymačkáme do pánve, přidáme rýži a zalijeme rybím vývarem. Necháme vyvařit, přiklopíme pokličkou a dáme se slávkami a krevetami do předehřáté trouby na 220°C na cca 15 minut.
Černou paellu dochutíme čerstvě namletým pepřem, mořskou solí, bazalkou a oregánem. Dozdobíme na plátky nakrájenými pomeranči a citróny. Servírujeme s aioli - česnekovou majonézou.