Ovocné saláty jsou hodně oblíbené. Vyzkoušejte však kombinaci se zelím, medem a kysanou smetanou.
Hodnocení
2.9
/ 5 (92x)
Doba přípravy
15 min
Ingredience
1 lžíce
med
anýz
6 lžic
kysaná smetana
2 lžičky
citronová šťáva
400 g
bílé zelí
1 ks
červené jablko
250 g
hroznové víno
podle chuti
sůl
mletý pepř
Postup přípravy
Jablko omyjeme, zbavíme jadřince, nakrájíme na malé kostičky a ihned zakapeme citronovou šťávou. Hroznové víno propláchneme a necháme okapat. Zelí jemně nakrouháme.
Zvlášť promícháme kysanou smetanu, med, anýz, sůl a pepř.
Do hluboké mísy dáme připravené ovoce, jemně krouhané zelí, promícháme se zálivkou a dobře promícháme.
Ovocný salát se zelím podáváme vychlazený k vařeným masům.