Ovocné knedlíky ze spařeného těsta

Chuť ovocných knedlíků velmi záleží na kvalitě těsta. Pokud rádi zkoušíte a nebo jste ještě nenašli to pravé, zkuste toto.


3.170x
25 min
2×

Postup přípravy

Do vroucího mléka s tukem rychle vmícháme mouku a osolíme. Umícháme na hustou kaši, až se nelepí. Pak ji dáme vychladnout. Teprve když je vlažná, ale ne zcela vychladlá, vpracujeme do ní žloutky.

Z těsta vyválíme plát, krájíme čtverečky, plníme ovocem a rukou tvoříme knedlíky.

Vaříme v jemně osolené vodě pouze 5 minut.

Podáváme dle chuti s tvarohem, cukrem, omaštěné máslem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ovocné knedlíky ze spařeného těsta

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.