Lesní ovoce omyjeme a necháme okapat. Nektarinky rozkrojíme, zbavíme pecek a nakrájíme na tenké plátky. Ananas okrájíme, zbavíme tvrdého středu a nakrájíme také na plátky.
Jogurt promícháme se zakysanou smetanou a vanilkovým cukrem.
Bílky vyšleháme s 1/3 množství moučkového cukru, do tuhého sněhu zašleháme zbytek cukru.
Zapékací mísu vymažeme máslem, poklademe nektarinkami, ananasem a nakonec zasypeme lesním ovocem. Lze použít maliny, ostružiny, lesní jahody apod. Pokapeme citronovou šťávou. Naneseme smetanovou směs a nakonec pokryjeme bílkovým sněhem, který jsme vyšlehali společně s cukrem. Zasypeme citronovou kůrou a mandlovými plátky.
Ovocné bezé vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 30 minut. Ovocné bezé by mělo být na povrchu jen mírně zlatavé.