Inspirace na zdravou a voňavou podzimní snídani.
120 g | jemné ovesné vločky |
100 g | hladká špaldová mouka |
80 g | rostlinné máslo (Alsan) |
100 g | třtinový cukr |
4 ks | strouhané jablko |
2 lžičky | skořice |
1 hrst | mleté nebo sekané vlašské ořechy |
Jablíčka oloupeme, nastrouháme na struhadle na hrubo nebo nakrájíme na tenké plátky. Necháme pustit šťávu, kterou poté vymačkáme. Do nastrouhaných jablek přidáme skořici a lžíci třtinového cukru a důkladně směs promícháme.
Vločky smícháme s moukou, přidáme cukr, skořici a změklé máslo a vytvoříme drobenku, kterou si rozdělíme na dvě části. Na dno formy naneseme první vrstvu drobenky, mírně umačkáme a následně naneseme připravenou jablečnou směs, posypeme nasekanými ořechy a na závěr naneseme druhou část drobenky. Jablečný crumble pečeme v předem předehřáté troubě na 180 °C zhruba 40 minut.
Jablečný crumble podáváme ještě teplý a nejlépe v kombinaci s vanilkovou zmrzlinou.
Jednoduchý obrácený jablečný koláč krok za krokem
Recept na vynikající moučník, který je opravdu jednoduchý na přípravu a díky jablíčkům je úžasně šťavnatý.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena