Ovocná omeleta

Skořicová omeleta s hruškou přelitá třešňovou omáčkou.


4.58x
30 min

Ingredience

1 špetkasůl
2 ksvejce
0.2 lmléko
1 kshruška
75 ghladká mouka
1 balíčekskořicový cukr

omáčka

1 lžícesolamyl
2 lžícevoda
1 lžícecukr krupice
1 sklenkatřešňový kompot (370m)l

na ozdobu

cukr moučka

podle potřeby

tuk na smažení

Postup přípravy

Třešně necháme okapat. Solamyl rozmícháme s vodou. Šťávu z třešní přivedeme k varu a přilijeme solamyl. Osladíme cukrem a přisypeme třešně (můžeme je vypeckovat). Provaříme a necháme chladnout. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na stejné plátky. Žloutky, mléko, skořicový cukr i sůl dobře promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a po troškách ho společně s moukou přidáme do vaječné směsi. Opatrně promícháme. Na rozehřátém tuku na menší pánvici upečeme postupně čtyři omelety. Na tuk nalijeme čtvrtinu těsta, poklademe plátky ze čtvrtky hrušky a opečeme po obou stranách dozlatova. Rozdělíme na dezertní talíře, posypeme cukrem a ozdobíme teplou omáčkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ovocná omeleta

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena