Ovesné noky

Tento bezmasý oběd můžete mít naslano i nasladko.


5.02x
60 min

Postup přípravy

Vločky zalijeme vroucim mlékem a mícháme na mírném ohni, až nabudou. K vločkám přidáme mouku, vejce a sůl. Zamícháme a uděláme těsto, ze kterého vykrajujeme noky.

Ovesné noky ihned zaváříme ve vroucí vodě, povaříme je asi 5 minut.

Ovesné noky vyndáme, necháme okapat a přeneseme je na talíře. Slaný pokrm přelijeme slaninou (trošku vyškvařenou). Ovesné noky nasladko naopak omastíme rozpuštěným máslem a podáváme s ovocným kompotem.

Ovesné noky podáváme na oběd.
user-icon

autor MIKI


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ovesné noky

Zpět na recept