Ovesné lívanečky

Chutné a nadýchané ovesné lívanečky podle snadného receptu.


4.842x
45 min
11×

Postup přípravy

Namočíme ovesné vločky do vlažné vody. Utřeme si 2 žloutky, cukr a špetku soli. Z bílků ušleháme sníh. Do mísy k utřeným vajíčkům s cukrem přidáme namočené vločky a hladkou mouku podle potřeby. Zamícháme, přidáme půl sáčku prášku do pečiva a opět promícháme. Nakonec opatrně vmícháme sníh vyšlehaný z bílků. Rozpálíme pánev a na oleji pak smažíme lívanečky dozlatova. Těstíčko jednoduše nabíráme polévkovou lžící, na pánev se jich vleze asi 5 - 6 kousků (podle velikosti). Ovesné lívanečky můžeme ozdobit tím, co máme rádi: med, čokoláda, marmeláda, šlehačka nebo smetana. A nebo je necháme jen tak, jsou velmi lehké a chutné.
user-icon

autor denamat


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ovesné lívanečky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena