Otmetník

Dobrota z kysaného zelí.


3.1102x
75 min
2×

Ingredience

1 hrnekolej
2 ksvejce
1 hrnekmléko
1 ksprášek do pečiva
2 hrnkypolohrubá mouka
1 kgkysané zelí
40-50 dkguzená krkovice

podle chuti

5-10 stroužkůčesnek
1 lžícemajoránka
2 lžícevegeta

Postup přípravy

Česnek oloupeme. Krkovici podle potřeby ještě očistíme a nakrájíme ji na kostičky.

Vyšší plech vymažeme a vysypeme. Troubu předehřejeme na 225 °C.

Do zelí vmícháme olej s mlékem. Přidáme polohrubou mouku, prášek do pečiva, vejce, krkovici a česnek. Směs ochutíme vegetou a majoránkou a důkladně promícháme. Pak ji přeložíme na připravený plech.

Připravený otmetník pečeme v dobře vyhřáté troubě (225 stupňů) asi 50 - 55 minut.

Upečený jej nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor Muty


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Otmetník

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena