Ostrý paprikový dip

Recept na velmi ostrý dip.


5.04x
20 min

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nahrubo. Obojí povaříme asi 5 minut v zeleninovém vývaru spolu s paprikou, paprikovým (nebo rajčatovým) protlakem, solí a pepřem.

Tekutinu necháme vyvařit a zeleninu necháme zchladnout. Chilli papriku očistíme a nakrájíme na kolečka. Papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme nadrobno. Papriku, chilli papriku a podušenou cibuli s česnekem jemně rozmixujeme. Pak propasírujeme přes síto.

Dip podle chuti okořeníme. Smetanu napůl ušleháme a vmícháme do ní bazalkový ocet (případně obyčejný). Dip a ušlehanou smetanu s octem důkladně promícháme.

Ostrý paprikový dip se hodí k plackám, aspiku, bramborám vařeným ve slupce a grilovaným pokrmům.
user-icon

autor Neobee


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ostrý paprikový dip

Zpět na recept