Ostružinový sirup

Vynikající domácí sirup vhodný do limonád, grenadin, na polévání dezertů, pudinků nebo zmrzlin.


3.2122x
45 min

Postup přípravy

Ostružiny důkladně propereme, osušíme a nasypeme do porcelánové nádoby, kde je rozmačkáme. Přilijeme 1/2 litru vody, ve které jsme rozpustili kyselinu citrónovou. Nádobu zakryjeme a dáme na tři dny do lednice.

Potom šťávu z ostružin přecedíme přes jemné plátýnko, odměříme její obsah, přidáme potřebné množství cukru a vaříme, dokud se cukr nerozpustí.

Ještě horký sirup nalijeme do umytých, vyhřátých lahví, uzavřeme a po vychladnutí uložíme na temném místě.

Sirup je určen k rychlé spotřebě.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ostružinový sirup

Zpět na recept