Ostružinový krém s medem

Recept na sladkou tečku z ostružin, bílého jogurtu a medu, která osvěží nejen v létě.


4.47x
30 min
1×

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme ostružinovou omáčku. Do kastrůlku vložíme očištěné a omyté ostružiny, přidáme cukr a vodu. Promícháme a za občasného míchání přivedeme k varu. Omáčka je hotová, až je ovoce měkké.

Bílý smetanový jogurt našleháme s medem. Čerstvé ostružiny očistíme, omyjeme a polovinu rozdělíme do čtyř sklenic nebo misek. Ovoce zakápneme připravenou ostružinovou omáčkou a přidáme medový jogurt. Poté do sklenic nasypeme zbylé ostružiny, které opět zalijeme omáčkou.

Dezert posypeme nastrouhanou hořkou čokoládou a ihned podáváme.
user-icon

autor lucik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ostružinový krém s medem

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká