Cukr s vodou svaříme na niť a necháme vychladnout.
Přebrané čisté ostružiny nasypeme do demižonu nebo sklenice a zalijeme cukrovým sirupem (můžeme přidat i špetku kvasnic, ale není to nutné). Převážeme papírem, který propícháme jehlou.
Po šesti týdnech stočíme ostružinové víno přes husté sítko z umělé hmoty do lahví. Zazátkujeme.
Když jsem svařil cukr z vodou na nit tak se voda úplně vyparila nabízí se otázka čím to mám dolít .Většinou se cukr svařuje na nit 1 díl cukr a 1 díl voda.Poraďte.
Filip Jandus
Je lepší tam dát i ušlechtilé (vinné) kvasinky. A hlavně není žádoucí čekat přesně 6 týdnů. Prostě po týdnu to sceďte a vylisujte, pak to (mladé víno) nalijte zpátky a až se kvasinky usadí na dně (znamená to,že jsou mrtvé), víno ceďte a ceďte třeba po dnech do té doby, než kvasinky zmizí.