Ostré čatní z dýně

Pikantní příloha k masitým a zeleninovým pokrmům.


3.272x
90 min

Postup přípravy

Dýni rozkrojíme, zbavíme semen, vláken a pokrájíme na proužky. Odřízneme slupku a nakrájíme na kostičky. Z oloupaných jablek odstraníme jadřince a pokrájíme je na dílky.

Dýni s jablky dáme do hrnce, přidáme jemně pokrájemnou chilli papriku, papriku a cibuli. Vložíme koření, cukr, sůl, ocet a důkladně promícháme. Přivedeme k varu a vaříme přibližně 25 minut, do změknutí dýně. Občas podlijeme vodou.

Horké čatní rozdělíme do sklenic, které důkladně uzavřeme a sterilujeme 20 minut při 85°C.

Skladujeme na tmavém a chladném místě.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ostré čatní z dýně

Zpět na recept