Ostré čatní z dýně

Pikantní příloha k masitým a zeleninovým pokrmům.


3.272x
90 min

Ingredience

2 lžícecukr
1 lžícesůl
4 lžíceocet
1 kschilli paprička
1 kgdýně
1 lžičkačerný pepř
1 lžičkamletý zázvor
2 lžičkyhořčičné semínko
2 kscibule (větší)
1 kspaprika (červená)
4 ksjablko (kyselé)
2 lžičkyčervený pepř

Postup přípravy

Dýni rozkrojíme, zbavíme semen, vláken a pokrájíme na proužky. Odřízneme slupku a nakrájíme na kostičky. Z oloupaných jablek odstraníme jadřince a pokrájíme je na dílky.

Dýni s jablky dáme do hrnce, přidáme jemně pokrájemnou chilli papriku, papriku a cibuli. Vložíme koření, cukr, sůl, ocet a důkladně promícháme. Přivedeme k varu a vaříme přibližně 25 minut, do změknutí dýně. Občas podlijeme vodou.

Horké čatní rozdělíme do sklenic, které důkladně uzavřeme a sterilujeme 20 minut při 85°C.

Skladujeme na tmavém a chladném místě.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ostré čatní z dýně

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena