Vaření.czReceptyOsso bucco s citrusovou kůrou

Osso bucco s citrusovou kůrou

Telecí kotleta připravná pro ty nejnáročnější degustátory. Recept vydá zhruba na 6 porcí.


3.0753x
90 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
sůl
petrželka
6 lístkůbazalka
pepř
1-2 lžíceolivový olej
1-2 lžícehladká mouka
6 plátkůtelecí koleno
1 kgloupaná rajčata bez semen
250 gcibule krájená najemno
250 gmrkev na kostičky
225 mlsuché bílé víno
225 mltelecí vývar
strouhaná kůra z citronu
strouhaná kůra z pomeranče

Postup přípravy

Mouku sůl a pepř dáme do mikrotenového sáčku, přidáme plátek masa, protřepeme, maso vyjmeme, setřepeme z něj nadbytečnou mouku a odložíme je. Stejným způsobem v mouce obalíme i ostatní maso.

Použijeme-li rajčata z konzervy, necháme je na sítu okapat.

V kastrolu rozehřejeme lžíci oleje, přidáme plátky masa a opékáme je asi 10 minut po každé straně, až mírně zhnědnou. opečené plátky odložíme na talíř.

Do kastrolu podle potřeby přidáme olej a za stálého míchání na něm opékáme doměkka cibuli (5minut). Vmícháme ještě mrkem a pokračujeme v opékání dokud mrkev nezměkne.

Potom přidáme rajčata, víno, vývar a bazalku. Přivedeme k varu, zmírníme oheň a pokrm zvolna dusíme pod pokličkou asi hodinu. Zkontrolujeme, zda je maso dobře uvařené. Pokud není, dusíme ještě 10 minut.

Když je maso dostatečně křehké, posypeme je česnekem a citronovou a pomerančovou kůrou. Kastrol pak znovu přikryjeme pokličkou a maso dusíme ještě 10 minut.

Pokrm podle potřeby dochutíme, posypeme nakrájenou petrželkou a podáváme.

Zdroj: Slovart.cz

user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Osso bucco s citrusovou kůrou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena