Oříškový dort s čokoládou

Výborný dort naplněný šlehačkou. Kdo nevyzkouší, neuvěří, že bude opravdu všem chutnat.


4.530x
75 min
2×

Postup přípravy

Čokoládu necháme ztuhnout a pak ji nastrouháme. Oříšky pomeleme a piškoty nasekáme nahrubo. Piškoty zalijeme rumem, ale jen chvíli před přidáním do těsta, aby jen nasákly a nerozmočily se.

Z bílků ušleháme tuhý sníh. Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky do světlé pěny. Přidáme nastrouhanou čokoládu, mleté oříšky, piškotové drobky a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Promícháme a nakonec vmícháme sníh.

Dortovou formu (20cm) vymažeme olejem a naplníme těstem. V předehřáté troubě pečeme asi 40 minut na 175 °C. Necháme ve formě vychladnout.

Vnitřek korpusu vydlabeme lžící, aby zůstalo zachováno pevné dno asi 1 cm a 3 cm silné okraje. Vydlabaný vnitřek rozdrobíme a zalijeme rumem.

Do smetany přiléváme za stálého šlehání pramínkem rozpuštěnou bílou čokoládu s vanilkovým cukrem. Pak přidáme nastrouhanou čokoládu, dortovou drobenku a želatinu rozpuštěnou ve vodě. Touto náplní naplníme vydlabaný korpus a dáme do ledničky ztuhnout.

Smetanu obarvíme žlutým barvivem a vyšleháme dotuha. Žlutou šlehačku natřeme na drobenkovou náplň a uhladíme.

Před podáváním můžeme oříškový dort s čokoládou ozdobit bílou šlehačkou nebo i marcipánovou růžičkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Oříškový dort s čokoládou

Zpět na recept