Ořechový hřbet

Skvělý ořechový moučník s višněmi zdobený likérovou polevou.


3.1184x
90 min

Ingredience

200 gcukr
sůl
5 ksvejce
250 gmáslo
3 lžičkyprášek do pečiva
150 gmoučkový cukr
190 gpolohrubá mouka
125 gvlašské ořechy
200 glískové ořechy
1 sklenicekompotované višně
vlašské ořechy na ozdobu
4 lžíceořechový likér

Postup přípravy

Ořechy umeleme nebo nasekáme nadrobno. Rozpálíme si troubu na 180 °C a formu na hřbet nebo biskupský chlebíček vymažeme tukem a vysypeme strouhankou.

Máslo, cukr, vejce a špetku soli ušleháme. Do této směsi postupně zapracujeme všechny ořechy.



Višně slijeme a necháme okapat. Mouku smícháme s práškem do pečiva, prosijeme a po částech ji vmícháme do těsta s ořechy. Do těsta přidáme okapané višně.

Těsto nalijeme do připravené formy a pečeme přibližně 60 minut. Upečený moučník necháme vychladnout a pak jej vyklopíme.



Mezitím si pomalu připravíme polevu. Smícháme moučkový cukr s likérem a lžící horké vody. Vychladlý moučník přelijeme polevou, ozdobíme kousky ořechů a necháme ztuhnout.



Podáváme nakrájený na plátky.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ořechový hřbet

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena