Ořechové oválky

Cukroví vhodné nejen na vánoční stůl. Oválky z ořechového těsta zdobené rumovou polevou.


3.0152x
60 min

Postup přípravy

Máslo necháme změknout. Ořechy umeleme najemno. Mouku s cukrem prosejeme do mísy. Přidáme ořechy a promícháme. Nakonec přidáme žloutky a máslo a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme zabalené aspoň půl hodiny v lednici odpočinout. Z odpočinutého těsta si vyválíme pláty, ze kterého vykrajujeme oválky. Ty skládáme na plechy vyložené pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Upečené oválky necháme vychladnout. Spočítáme je a rozdělíme na 2 díly. První díl nebudeme potřebovat a druhý potřeme rumovou polevou. Tu si připravíme až nakonec. Vroucí vodu, rum a cukr smícháme mícháme tak dlouho, dokud není poleva hladká a hustá. Práci si můžeme usnadnit šlehačem. Poleva je pouze na 1 dávku. Podle potřeby si ji připravíme vždy znovu, protože rychle tuhne. Ovály s polevou necháme ztvrdnout. Oválky slepíme krémem nebo marmeládou podle chuti, necháme uležet a můžeme podávat nebo skladovat.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Ořechové oválky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena