Ořechové oválky

Cukroví vhodné nejen na vánoční stůl. Oválky z ořechového těsta zdobené rumovou polevou.


3.0152x
60 min

Postup přípravy

Máslo necháme změknout. Ořechy umeleme najemno. Mouku s cukrem prosejeme do mísy. Přidáme ořechy a promícháme. Nakonec přidáme žloutky a máslo a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme zabalené aspoň půl hodiny v lednici odpočinout.

Z odpočinutého těsta si vyválíme pláty, ze kterého vykrajujeme oválky. Ty skládáme na plechy vyložené pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova.

Upečené oválky necháme vychladnout. Spočítáme je a rozdělíme na 2 díly. První díl nebudeme potřebovat a druhý potřeme rumovou polevou.

Tu si připravíme až nakonec. Vroucí vodu, rum a cukr smícháme mícháme tak dlouho, dokud není poleva hladká a hustá. Práci si můžeme usnadnit šlehačem. Poleva je pouze na 1 dávku. Podle potřeby si ji připravíme vždy znovu, protože rychle tuhne. Ovály s polevou necháme ztvrdnout.

Oválky slepíme krémem nebo marmeládou podle chuti, necháme uležet a můžeme podávat nebo skladovat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ořechové oválky

Zpět na recept