Ořechová bábovka z domácí pekárny

Recept na velmi dobrou ořechovou bábovku upečenou přímo v domácí pekárně.


3.76x
90 min

Postup přípravy

Do pekárny dáme vše tekuté (vlažné mléko, slunečnicový olej, vejce, citronovou šťávu), potom mouky smíchané s práškem do pečiva. Do jednoho rohu mleté vlašské ořechy, do druhého cukr krupice, vanilkový cukr a 4 čtverečky nastrouhané čokolády.

Pekárnu zapneme na program dort a necháme míchat asi 7 minut, potom vypneme. Trochu těsta odebereme, přidáme do něj kakao a nalijeme zpět na těsto do pekárny. Špejlí prošťournem, aby se kakaové těsto dostalo doprostřed těsta. Vyndáme hnětací metličky a zapneme program pečení. Později zkoušíme špejlí, zda je hotovo.

Ořechovou bábovku z domácí pekárny po vychladnutí pocukrujeme, nakrájíme a podáváme ke svačině.

user-icon

autor Zdenka :-)


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ořechová bábovka z domácí pekárny

Zpět na recept