2 lžíce | rum | |
1 ks | citron | |
1 ks | ananas | |
2 lžíce | med |
Ananas oloupeme, vykrojíme tvrdý střed a nakrájíme na čtvrtky. V misce smícháme rum, tekutý med a čerstvou citronovou šťávu (asi 2 lžíce). Ananas uložíme na rošt a na středně žhavém uhlí grilujeme ze všech stran asi 8 - 10 minut. Během grilování potíráme rumovo-medovou marinádou. Opilý grilovaný ananas s medem podáváme teplý jako chuťovku z grilu.
Grilované ovoce je mezi grilovanými specialitami na vrcholu toho, čeho se lidé bojí. A zbytečně. Ovoce na grilu můžeme připravit jako chuťovku nebo přílohu ke grilovanému masu. Povedenou marinádou zvýrazníme chuť ovoce. Nemusíme se bát ani pálivých experimentů a do základní marinády vmíchat špetku bílého pepře, mleté papriky, chilli nebo trochu sójové omáčky. Marinádu můžeme vymíchat i z tradičního sladkého koření jako je hřebíček, vanilkový lusk nebo mletá skořice. Nikdy však nesmíme zapomenout na základní surovinu k marinování a grilování ovoce, a tou je med.
Úvodní foto: Shutterstock.com
Rozpalte gril: Bezmasý burger s marinovaným tofu krok za krokem
Recept na vege burger s marinovaným tofu, který skvěle nahradí běžnou masovou verzi.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena