Těšíte se na letošní grilovačku? Potom určitě vyzkoušejte tento jednoduchý recept a ugrilujte si pořádný kus ovoce! Takto upravený ananas chutná skvěle!
Ananas oloupeme, vykrojíme tvrdý střed a nakrájíme na čtvrtky. V misce smícháme rum, tekutý med a čerstvou citronovou šťávu (asi 2 lžíce). Ananas uložíme na rošt a na středně žhavém uhlí grilujeme ze všech stran asi 8 - 10 minut. Během grilování potíráme rumovo-medovou marinádou. Opilý grilovaný ananas s medem podáváme teplý jako chuťovku z grilu.
Grilované ovoce je mezi grilovanými specialitami na vrcholu toho, čeho se lidé bojí. A zbytečně. Ovoce na grilu můžeme připravit jako chuťovku nebo přílohu ke grilovanému masu. Povedenou marinádou zvýrazníme chuť ovoce. Nemusíme se bát ani pálivých experimentů a do základní marinády vmíchat špetku bílého pepře, mleté papriky, chilli nebo trochu sójové omáčky. Marinádu můžeme vymíchat i z tradičního sladkého koření jako je hřebíček, vanilkový lusk nebo mletá skořice. Nikdy však nesmíme zapomenout na základní surovinu k marinování a grilování ovoce, a tou je med.
Úvodní foto: Shutterstock.com
Rozpalte gril: Bezmasý burger s marinovaným tofu krok za krokem
Recept na vege burger s marinovaným tofu, který skvěle nahradí běžnou masovou verzi.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena