Opékaná zelenina

Jednoduchý a vydatný salát.


3.0507x
45 min

Postup přípravy

Zeleninu podle potřeby očistíme a okrájíme stopky. Lilky seřízneme na obou koncích a nakrájíme na plátky silné asi 5 mm, čekanku podélně rozpůlíme.

Cukety seřízneme na obou koncích a nakrájíme na plátky silné 5mm. Z fenyklu odstraníme vějířovité listy a hlízy nakrájíme napříč na silnější plátky.

Papriky nakrájíme na čtvrtky a odstraníme z nich semena. Z jarních cibulek odkrojíme horní zelené části, zbytek podélně rozpůlíme nebo ponecháme v celku.

Připravenou zeleninu dáme do mísy a pokapeme olejem ochuceným česnekem. Zeleninu potom rukama promícháme. Oleje nesmí být příliš mnoho.

Grilovací pánev rozehřejeme na vysokou teplotu a mírně potřeme olejem. Rozložíme na ni první dávku zeleniny tak, aby byla na pánvi jen v jedné vrstvě. Zeleninu opékáme, dokud nezačne měknout.

Napůl opečenou zeleninu potřeme olejem a obrátíme. Opečeme ji doměkka z druhé strany a odložíme na mísu. Přesná doba opékání závisí na druhu a stáří zeleniny i na tloušťce plátků. Postupně tak opečeme všechnu připravenou zeleninu.

Dokud je zelenina ještě horká, posypeme ji solí a pepřem, ozdobíme lístky bazalky a podáváme.

Zdroj: Slovart.cz

user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Opékaná zelenina

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena