Omáčka z rajčat a tymiánu

Skvělá omáčka k těstovinám, nákypům nebo masu.


3.0133x
20 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Česnek také oloupeme a nakrájíme na plátky.

Na pávni rozpálíme olej a cibulku na něm zesklovatíme. Přidáme česnek, půl větvičky tymiánu, rajčata a vše krátce orestujeme. Pak přidáme vývar, víno, špetku cukru a soli a za občasného míchání vše dusíme, dokud se rajčata nerozvaří.

Omáčku propasírujeme přes cedník a přidáme do ní zbylý tymián.

Omáčkou můžeme zdobit zdobit nákypy nebo maso.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Omáčka z rajčat a tymiánu

Zpět na recept