Omáčka z povidel

Omáčka s vůní skořice vhodná k uzeným masům.


2.956x
25 min

Ingredience

1 hrstrozinky
500 mlvoda
1 hrstmandle
0.5 lžičkymletá skořice
1.5 lžičkyhladká mouka
0.5 lžičkycitronová kůra
0.3 lsmetana ke šlehání
5 lžicšvestková povidla
špetkamletý hřebíček
1 hrststrouhaný perník na vaření

podle chuti

cukr
sůl

Postup přípravy

Rozinky a mandle spaříme vroucí vodou. Mandle oloupeme a nasekáme. Povidla dáme do kastrolu, zalijeme vodou a rozmícháme. Přisypeme jemně nastrouhaný perník, špetičku soli, skořici, rozinky, citronovou kůru a asi 10 až 15 minut povaříme. Ve smetaně si rozmícháme hladkou mouku, přilijeme k omáčce, přidáme mandle a vše ještě společně 5 minut vaříme do zhoustnutí. Podle potřeby můžeme dosladit.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Omáčka z povidel

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena