Omáčka z bílého pečiva

Recept na omáčku, která se podává k pečené krůtě. Voní po bobkovém listu, hřebíčku a cibuli.


3.0628x
75 min

Postup přípravy

Oloupanou cibuli napícháme hřebíčky a dáme do kastrolu s mlékem, přidáme bobkový list a několik zrnek pepře. Uvedeme do varu, potom stáhneme a necháme hodinu louhovat.

Ochucené mléko potom přecedíme, nalijeme zpět do kastrolu, postupně přisypeme strouhanku z bílého pečiva a za stálého míchání uvedeme do varu. Omáčku povaříme několik minut, osolíme, opepříme, přidáme máslo a pro zjemnění sladkou smetanu.

Omáčku z bílého pečiva podáváme horkou, a to nejlépe k pečené krůtě.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Omáčka z bílého pečiva

Zpět na recept