Omáčka z bílého pečiva

Recept na omáčku, která se podává k pečené krůtě. Voní po bobkovém listu, hřebíčku a cibuli.


3.0628x
75 min

Postup přípravy

Oloupanou cibuli napícháme hřebíčky a dáme do kastrolu s mlékem, přidáme bobkový list a několik zrnek pepře. Uvedeme do varu, potom stáhneme a necháme hodinu louhovat. Ochucené mléko potom přecedíme, nalijeme zpět do kastrolu, postupně přisypeme strouhanku z bílého pečiva a za stálého míchání uvedeme do varu. Omáčku povaříme několik minut, osolíme, opepříme, přidáme máslo a pro zjemnění sladkou smetanu. Omáčku z bílého pečiva podáváme horkou, a to nejlépe k pečené krůtě.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Omáčka z bílého pečiva

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena