Omáčka s třešněmi a kuřecím masem

Třešně ve smetanové omáčce a kuřecí maso - zajímavá, přesto chutná kombinace.


4.811x
25 min
3×

Postup přípravy

Otrhané třešně zbavíme stopek, dobře propláchneme vlažnou vodou a necháme okapat. Pak je vypeckujeme.

Omytá kuřecí prsa nakrájíme na kousky. Zasypeme je provensálským kořením a přidáme olivový olej. Maso promícháme s trochou solamylu a necháme chvíli uležet.

Hlubší nepřilnavou pánev zahřejeme, vsypeme připravené maso a za občasného promíchání ho opečeme. Příprava je rychlá, kuřecí maso je hotové za 10 minut.

Maso servírujeme na připravené talíře. Na pánev po mase vsypeme vypeckované třešně, krátce je prohřejeme a posypeme ostřejší mletou nebo drcenou paprikou. Pak přidáme kysanou smetanu. Promícháme ji s třešněmi a servírujeme k masu.

Omáčka s třešněmi a kuřecím masem dobře chutná s pečenými brambory.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Omáčka s třešněmi a kuřecím masem

Zpět na recept