2 lžičky | solamyl | |
4 hrstě | třešně | |
2 lžíce | olivový olej | |
4 ks | kuřecí prsa | |
200 ml | kysaná smetana | |
4 lžičky | provensálské koření | |
2 špetky | ostrá červená paprika |
Otrhané třešně zbavíme stopek, dobře propláchneme vlažnou vodou a necháme okapat. Pak je vypeckujeme. Omytá kuřecí prsa nakrájíme na kousky. Zasypeme je provensálským kořením a přidáme olivový olej. Maso promícháme s trochou solamylu a necháme chvíli uležet. Hlubší nepřilnavou pánev zahřejeme, vsypeme připravené maso a za občasného promíchání ho opečeme. Příprava je rychlá, kuřecí maso je hotové za 10 minut. Maso servírujeme na připravené talíře. Na pánev po mase vsypeme vypeckované třešně, krátce je prohřejeme a posypeme ostřejší mletou nebo drcenou paprikou. Pak přidáme kysanou smetanu. Promícháme ji s třešněmi a servírujeme k masu. Omáčka s třešněmi a kuřecím masem dobře chutná s pečenými brambory.
Sklízíme třešně: Na koláč, kompot i zmrzlinu
Stromy se letos konečně začínají červenat drobným peckovitým ovocem. Je čas dozrávání třešní, pojďme se podívat na pár receptů, ve kterých právě třešně dobře zužitkujeme.
Autor:Stáňa
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena