Okurky s nádivkou

Recept na povařené špalíčky okurek, které plníme nádivkou ze žampionů, cibule a rajčat.


2.9469x
45 min

Ingredience

500 mlvývar
250 grajčata
1 kscibule
500 gžampiony
150 gkysaná smetana
1 kgsalátová okurka

podle chuti

sůl
tymián
rozmarýn
bazalka
mletý pepř

podle potřeby

máslo

Postup přípravy

Okurky oloupeme, pokrájíme na osm špalíčků a na jedné straně vydlabeme. Povaříme asi 10 minut ve vývaru, scedíme a necháme okapat.

Troubu předehřejeme na 200 °C.

Žampiony otřeme hadříkem a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme také na kostičky. Rajčata krátce spaříme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Bylinky nasekáme nadrobno.

Cibulku osmahneme na másle. Dužinu z okurek rozmixujeme, přidáme smetanu, polovinu bylinek a uvedeme do varu, potom naplníme do zapékací formy. Rajčata smícháme se žampiony a cibulí, osolíme a opepříme.

Vydlabané okurky naplníme zeleninovo-houbovou směsí, poklademe do zapékací mísy a přikryté zapékáme v troubě asi 10 minut.

Okurky s nádivkou před podáváním posypeme zbylými bylinkami.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Okurky s nádivkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.