Vaření.czReceptyObložený chléb ve vajíčku

Obložený chléb ve vajíčku

Jak využít starší chléb? Není nic jednoduššího než topinky a oblíbený chleba ve vajíčku! Tenhle je krásně obložený a chutná ještě o to víc. A tak trochu nezdravou snídani obohatíte o pár zdravých surovin.


0.00x
15 min

Ingredience

4 plátkystarší chléb
3 ksvejce

na ozdobu

zelenina
Camembert
niva

na potření

hořčice plnotučná

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Chléb obalíme v rozšlehaných vejcích, která jsme osolili a opepřili. 

V rozpáleném oleji smažíme chleby ve vajíčku z obou stran dozlatova. 

Ještě teplé chleby ve vajíčku potřeme hořčicí, obložíme libovolnou zeleninou, sýrem (plísňový sýr, Camembert apod.) a ihned podáváme. Chleby ve vajíčku jsou skvělé jako svačina či rychlá večeře. 

Už žádné plýtvání! Jak využít starý chleba v kuchyni?

Každému občas doma nějaký ten kus chleba zbyde, ale pokud ho nenecháte v sáčku, kde zplesniví, ale třeba v bedýnce ve spižírně, kde jen vyschne a ztvrdne, můžete ho sice věnovat sousedům, kteří mají slepice, ale můžete ho také docela dobře zužitkovat v kuchyni.

Už

Recept na domácí kváskový chléb krok za krokem

Dnes se naučíme péct úžasný domácí kváskový chléb. Příprava je trochu delší a náročnější, ale výsledek opravdu stojí za to.

Recept

Návod, jak opéct topinku, aby křupala a uvnitř byla měkká

Ve spolupráci s IHNED.cz a šéfkuchařem Václavem Fričem vám přinášíme návod na přípravu křupavé, přitom měkké topinky. Věděli jste, že nejlepší chléb na topinky je 2 -3 dny starý?

Návod,

user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Obložený chléb ve vajíčku

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena