Obložené kološvárské zelí

Recept na kološvárské zelí, jaké jsme kdysi jedli v lahůdkách a restauracích.


0.00x
75 min

Postup přípravy

Opláchnuté vepřové maso jemně umeleme, mírně osolíme, přidáme 1/3 dávky syrové nastrouhané cibule, česnek utřený se solí, vychladlou rýži udušenou s 1/3 dávky sádla a směs pečlivě promícháme.

Z hotové směsi tvarujeme menší šišky (4 na 1 porci), opečeme je na horkém sádle a vyjmeme.

Uzený bůček uvaříme doměkka. Jemně nakrájenou zbylou dávku cibule osmažíme do růžova na sádle zbylém od opékání, přidáme mletou papriku, mírně ji zpěníme a zastříkneme trochou vývaru z bůčku. Do tohoto základu vložíme překrájené zelí (pokud je zelí příliš kyselé nebo slané, propláchneme je vodou), přidáme kmín a dusíme v troubě pod poklicí nejméně 1/2 hodiny.

Z prosáté mouky a mléka připravíme zálivku, zahustíme jí podušené zelí a dusíme další 1/2 hodiny. Nakonec vložíme do zelí opečené šišky masa
a dusíme je nejméně 10 minut. Naposled přidáme smetanu a pokrm znovu krátce podusíme.

Při výdeji obkládáme jednotlivé porce plátky teplého, kostí zbaveného bůčku a dobře prohřáté moravské klobásy. Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory.

I porce: 280 g včetně 35 g uzeného bůčku a prohřáté klobásy. 

Váhy ingrediencí, které je potřeba čistit (cibule, česnek) jsou uváděny v očištěném stavu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Obložené kološvárské zelí

Zpět na recept