Vaření.czReceptyObložené kološvárské zelí

Obložené kološvárské zelí

Recept na kološvárské zelí, jaké jsme kdysi jedli v lahůdkách a restauracích.


0.00x
75 min

Ingredience

9 gčesnek
30 gsůl
500 gmléko
85 gcibule
2 gkmín
200 grýže
50 ghladká mouka
30 gmletá sladká paprika
1000 gkysané zelí
300 gmoravská klobása
150 gškvařené sádlo
100 gsmetana 12 %
350 gbůček uzený b.k.
500 gvepřová plec/mleté maso

podle potřeby

voda

Postup přípravy

Opláchnuté vepřové maso jemně umeleme, mírně osolíme, přidáme 1/3 dávky syrové nastrouhané cibule, česnek utřený se solí, vychladlou rýži udušenou s 1/3 dávky sádla a směs pečlivě promícháme. Z hotové směsi tvarujeme menší šišky (4 na 1 porci), opečeme je na horkém sádle a vyjmeme. Uzený bůček uvaříme doměkka. Jemně nakrájenou zbylou dávku cibule osmažíme do růžova na sádle zbylém od opékání, přidáme mletou papriku, mírně ji zpěníme a zastříkneme trochou vývaru z bůčku. Do tohoto základu vložíme překrájené zelí (pokud je zelí příliš kyselé nebo slané, propláchneme je vodou), přidáme kmín a dusíme v troubě pod poklicí nejméně 1/2 hodiny. Z prosáté mouky a mléka připravíme zálivku, zahustíme jí podušené zelí a dusíme další 1/2 hodiny. Nakonec vložíme do zelí opečené šišky masa a dusíme je nejméně 10 minut. Naposled přidáme smetanu a pokrm znovu krátce podusíme. Při výdeji obkládáme jednotlivé porce plátky teplého, kostí zbaveného bůčku a dobře prohřáté moravské klobásy. Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory. I porce: 280 g včetně 35 g uzeného bůčku a prohřáté klobásy. Váhy ingrediencí, které je potřeba čistit (cibule, česnek) jsou uváděny v očištěném stavu.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Obložené kološvárské zelí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena