Nugátové věnečky

Cukroví na poslední chvíli před Vánocemi.


3.0132x
45 min

Postup přípravy

Mandle umeleme najemno.

Marcipán nakrájíme nadrobno a přidáme k němu mleté mandle,žloutky, celé vejce a vanilkový cukr. Vše důkladně promícháme a vypracujeme hladké těsto.

Předehřejeme troubu na 170 °C (horkovzdušná na 150 °C ).

Těsto dáme do cukrářského sáčku s hvězdicovitým nádstavcem a s rozestupy ho stříkáme na pečicí papír do tvaru věnečků. Věnečky pečeme asi 15 minut. Poté je vyjmeme a necháme vychladnout asi tak 60 minut.

Mezitím si připravíme krém, který vyšleháme ze žloutků, mléka, cukru, másla a třech lžic nugety.

Nugátový krém naplníme do cukrářského sáčku a po vychladnutí věnečků ho nastříkáme do jejich středů.

Věnečky připravujeme krátce před vánocemi, aby byly dostatečně čerstvé a křehké.
user-icon

autor Jovi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nugátové věnečky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.